Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: Percepat Start-up dengan Fix svchost.exe Memory Hogging Issue [MF]
http://idws.in/217471

  1. #1

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    47,617
    Thank(s)
    432/87,069
    Blog Entries
    42
    Rep Power
    66

    Thumbs up Percepat Start-up dengan Fix svchost.exe Memory Hogging Issue [MF]

    Percepat Start-up dengan Fix svchost.exe Memory Hogging Issue [MF]


    More often than not, after windows start-up, my PC was getting too slow and unresponsive. When I checked the task manager, I noticed that there were quite a few instances of scvhost.exe processes and CPU usage was nearly 100% due to them. Fix this issue and make your Windows run faster.
    Svchost.exe is actually a system process belonging to the Microsoft Windows Operating System. It handles processes executed from DLLs. Off late, Microsoft started moving all of the functionality from internal Windows services into .dll files instead of .exe files for the sake of better re-usability. However, this created a little problem as a .dll file cannot be executed directly. Thus, the svchost.exe process was born to facilitate running those .dll files.
    What I observed was, the memory hogging issue cropped up only after I turned on Automatic Updates from Microsoft. Fix this issue and make your Windows run faster.

    You must click 'Thank You' before you can see the data contained here.
    You do not have sufficient rights to see the hidden data contained here.









    Last edited by zulendzra; 29-12-2011 at 10:14 PM.

  2. Who Said Thanks:

    There are too many to display.

  3. #2

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    JOGJA
    Posts
    8
    Thank(s)
    0/3
    Rep Power
    0

    Question

    sistem kerjanya gmana bos??? ane belum paham dengan svchost. bisa mempercepat sistem...

  4. #3

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    47,617
    Thank(s)
    1/87,069
    Blog Entries
    42
    Rep Power
    66

    Default

    Quote Originally Posted by bl4ck2h4dow View Post
    sistem kerjanya gmana bos??? ane belum paham dengan svchost. bisa mempercepat sistem...
    jadi gini bro.
    kan ketika startup itu banyak proses system yg brnama svchost.
    nah qt bisa ilangin bbrp svchost yg ga penting. jadi startup selanjutnya lebih ringan

  5. Who Said Thanks:


  6. #4

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Gwang Ju
    Posts
    3,222
    Thank(s)
    0/26,718
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    9

    Default

    berarti yang startup nya diilangin sama aja dengan men disable strat up nya yah..?
    kalau begitu dengan Tune Up atau Windowa Manager juga bisa donk...
    minta penjelasannya om TS, apa benar prasangka ane yang diatas ntu...?
    BARCEN MODE = ON
    ESET LOVER'S

  7. #5

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    47,617
    Thank(s)
    0/87,069
    Blog Entries
    42
    Rep Power
    66

    Default

    Quote Originally Posted by yadiein View Post
    berarti yang startup nya diilangin sama aja dengan men disable strat up nya yah..?
    kalau begitu dengan Tune Up atau Windowa Manager juga bisa donk...
    minta penjelasannya om TS, apa benar prasangka ane yang diatas ntu...?
    Yupz benar.
    tapi kalo tuneup itu kan mendisable program windows, kalo ini mendisable services windows.
    coba deh ke task manager, kan banyak bgt kluar proses svchost.
    program ini memangkas yg ga penting.

    petunjuk pemakaian jelasnya ada di download-an.

  8. #6

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Gwang Ju
    Posts
    3,222
    Thank(s)
    0/26,718
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    9

    Default

    Yupz benar.
    tapi kalo tuneup itu kan mendisable program windows, kalo ini mendisable services windows.
    coba deh ke task manager, kan banyak bgt kluar proses svchost.
    program ini memangkas yg ga penting.

    petunjuk pemakaian jelasnya ada di download-an.
    ok gn

    ijin sedot gan...

    kok repot banget gan instalasinya..
    ga ada yang lebih enakan..
    satu kali atau dua kali klik aja gtu...?
    Last edited by notox; 06-01-2012 at 07:44 PM.
    BARCEN MODE = ON
    ESET LOVER'S

  9. #7

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Alam Semesta
    Posts
    489
    Thank(s)
    0/13,474
    Rep Power
    0

    Default

    Avira mengenali sebagai virus bro.

  10. #8

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    47,617
    Thank(s)
    0/87,069
    Blog Entries
    42
    Rep Power
    66

    Default

    Quote Originally Posted by pastioke View Post
    Avira mengenali sebagai virus bro.
    itu cuma false alarm bro.
    bukan virus ko
    Only Dead Fish Go with the Flow

  11. #9

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Surabaya
    Posts
    570
    Thank(s)
    0/9,738
    Rep Power
    5

    Default

    Support Windows 7 ? atau Windows 8 Developer preview?

  12. #10

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lost Paradise
    Posts
    2,767
    Thank(s)
    0/7,814
    Rep Power
    7

    Default

    emang nggak apa2 ya disable svchost.exe

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Indowebster is proudly powered by PT. Gudang Data Indonesia