Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: Toko Kaset Komputer
http://idws.in/305771

  1. #1

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sekayu
    Posts
    1,006
    Thank(s)
    0/4,146
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    6

    Default Toko Kaset Komputer

    ado yang tau gak toko kaset di palembang yang jual kaset game online tapi versi offline?
    males musti mesan ke luar kota, nunggunyo lamo

    kalau ada yang tau, boleh yo dishare disini?
    Never give up on Love, Because Love is a Miracle.
    Irwansyah Iywanz
    Facebook Whaku
    Reply With Quote Reply With Quote

  2. #2

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Palembang
    Posts
    4,775
    Thank(s)
    0/15,663
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    10

    Default

    ngapo dak donlod be
    Reply With Quote Reply With Quote

  3. #3

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Palembang
    Posts
    1,000
    Thank(s)
    0/193
    Rep Power
    4

    Default

    kalo yang jualan kayak drakuli belum ado yang berani buat buka dipalembang

    emang nak beli cd game online yang original yo? diablo 3??

    mending mesen via online bae.. sikok"nyo jalan, soalny Palembang belum jadi pertimbangan buat itu

    kalo nak cd bajakan banyak, tapi saran mending download dewek bae
    Reply With Quote Reply With Quote

  4. #4

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Gamindustri
    Posts
    2,934
    Thank(s)
    0/1,320
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by whaku View Post
    ado yang tau gak toko kaset di palembang yang jual kaset game online tapi versi offline?
    males musti mesan ke luar kota, nunggunyo lamo

    kalau ada yang tau, boleh yo dishare disini?
    game online macem ayodance, RF ato apo gitu ye. tp versi offline

    cubo bae keliling pim, games.com itu nah, trus kalo di PS, dpan kfc tuh kan ado bukak gadget center ato apo itu, msk bae ke tmpat rental ps3 itu, cek bae. kalo bae ado

    Now Playing : Random PC Online Games, (AK, FF XIV, GW2)
    Nyanpassu~
    Reply With Quote Reply With Quote

  5. #5

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Palembang
    Posts
    1,000
    Thank(s)
    0/193
    Rep Power
    4

    Default

    oh, aku idak terlalu baco lebih jelas.. aku kiro nak beli cd game online, tapi belinyo secaro offline

    kalo nak cak itu, mending download bae.. terus cari tutorny di google, pak LR Palembang biso bantu kok
    Reply With Quote Reply With Quote

  6. #6

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sekayu
    Posts
    1,006
    Thank(s)
    0/4,146
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by IimBae View Post
    ngapo dak donlod be
    dak kuat mang, susah nak ngenet nian.
    pacak sampai giga itu


    Quote Originally Posted by zerostylez View Post
    game online macem ayodance, RF ato apo gitu ye. tp versi offline

    cubo bae keliling pim, games.com itu nah, trus kalo di PS, dpan kfc tuh kan ado bukak gadget center ato apo itu, msk bae ke tmpat rental ps3 itu, cek bae. kalo bae ado
    iyo dak katek yang bukak jelas nian, yang jual kaset banyak game online be, banyak yang PC biaso. lom ado yg berani kalu ye?

    mokasih bang RL infonyo.
    mugo be ado disano


    Quote Originally Posted by Ariefkov View Post
    oh, aku idak terlalu baco lebih jelas.. aku kiro nak beli cd game online, tapi belinyo secaro offline

    kalo nak cak itu, mending download bae.. terus cari tutorny di google, pak LR Palembang biso bantu kok
    downloadnyo itu dak tahan mang, servernyo pacak ratusan mega, clientnyo pacak 1GB lebih.
    kering nak downloadnyo mang.
    Never give up on Love, Because Love is a Miracle.
    Irwansyah Iywanz
    Facebook Whaku
    Reply With Quote Reply With Quote

  7. #7

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Palembang
    Posts
    1,000
    Thank(s)
    0/193
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by whaku View Post
    dak kuat mang, susah nak ngenet nian.
    pacak sampai giga itu



    iyo dak katek yang bukak jelas nian, yang jual kaset banyak game online be, banyak yang PC biaso. lom ado yg berani kalu ye?

    mokasih bang RL infonyo.
    mugo be ado disano



    downloadnyo itu dak tahan mang, servernyo pacak ratusan mega, clientnyo pacak 1GB lebih.
    kering nak downloadnyo mang.
    emangnyo game apo? sini aku cobo downloadke.. dak pulok kalo semak itu
    Reply With Quote Reply With Quote

  8. #8

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Palembang
    Posts
    4,775
    Thank(s)
    0/15,663
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by Ariefkov View Post
    emangnyo game apo? sini aku cobo downloadke.. dak pulok kalo semak itu
    dewa downloader
    inet pake apo
    Reply With Quote Reply With Quote

  9. #9

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Gamindustri
    Posts
    2,934
    Thank(s)
    0/1,320
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by IimBae View Post
    dewa downloader
    inet pake apo
    dak usah ngajak oot oy =="
    tanyo di trid inet nyo

    Now Playing : Random PC Online Games, (AK, FF XIV, GW2)
    Nyanpassu~
    Reply With Quote Reply With Quote

  10. #10

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    dimana ada kamu
    Posts
    44
    Thank(s)
    0/0
    Rep Power
    0

    Default

    di ptc ado toko softwafe center agak lengkap di situ
    Reply With Quote Reply With Quote

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Indowebster is proudly powered by PT. Gudang Data Indonesia